Ruža

Published on 23:09, 11/23,2009

  Neko je izumio osvježivač zraka. Taj je bio inventivan. Sinoć ste pili Vranca, potom votku i sok od narandže, sve vrijeme ste pušili, a i ona je pušila. Seks je bio prosječan, ali znoj je bio na nivou. Ujutro ste otvorili prozor. Mogli ste otići u prodavnicu kraj ulaza, ali to nije izazov. 200 metara dalje jeste još jedna prodavnica. Vrlo ste zadovoljni, to je ta. Jogurt jeste precjenjen, ali zato je osvježivač s mirisom ruže tu. Dajte mi osvježivač zraka s mirisom ruže, molim. Nekoliko komparativnih prednosti. Tu je i osvježivač zraka s mirisom šampanjca. Kazaću da sam se sjetio nje. To voli. Dalje, neću danas više alkohola. Ruža jeste skuplja, ali to nije važno, jer je plata dobra. Odmor prestaje sutra, ali zrak će odisati ružom. Zaboravih na izumitelja. Vjerovatno je neki anonimus iz velike korporacije. Prosječne je visine, riba mu je lošija od moje, a roditelji su mu iz provincije. Dođavola s njim. Dan je kilav, i smrdi. Nema te ruže koja će tu pomoći.

Sinoć je mnogo pušio. Pila sam vino, nezadovoljna stvarima. Jebe se njemu, ne mora on prekosutra u Beč kod muža. Vrhunac njegove mudrosti jeste kupovina osvježivača zraka. Gad, kaže da je to uradio zbog mene. U zadnje vrijeme je drugačiji. Mada, prošli vikend sam vidjela razrednu, nakon dugo godina. Još se sjeća kako sam bila vrijedna, i talentovana. Potom student generacije na arhitekturi. Sva vrata su mi bila otvorena..Idem kući, pozvaću taksi, magla je preodvratna. Novembar u aprilu.  Zgužvala sam bluzu, jedina šteta, poklon od sestre. Moram da sjednem na kafu s njom, izgovori ponestaju. Ma, ne moram, niko ništa ne može da učini za moranje neophodno meni. Zaboravila sam labelo. Sranje.

Dosta je, jedina ja radim treću nedelju zaredom. Gazda nije normalan, majke mi..OK, jesam nova, ali nema više smisla da se ovako iživljavaju nadamnom. Dragana je juče pola sata ranije otišla iz druge, nikom ništa. Čitavo jutro pospremam za njom, kučka..Srećom, mušterija danas nema. Logično. Ne znam kako, ali za dvadeset dana moram da skinem bar pet kila. Onaj seronja iz Lutrije ne smije više imati povod za podjebavanje. Ovu sedmicu jedem samo banane. Ko je sad ovaj? Jeste, imamo, na drugoj polovici lijevo. Drugoj, da. Bože, kakve debile sve načini..Da, ruža i šampanjac. Šampanjac je jeftiniji, ali ruža je ljepša, ja lično preferiram. Ma zaboli me..Hvala, još nešto? Takođe, prijatno..Još dva sata..ajd proćiće i to..